Relació dels membres.

A continuació es presenten les dades bàsiques de cada un dels membres del Consell de redacció. Es pot contactar amb ells a la direcció general de email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

ELIXABETE ANSA-GOICOECHEA. Doctora en Estudis Hispànics per la Indiana University, actualment és professora del Departament d'Estudis Francesos, Hispànics i Italians de la University of British Columbia (Vancouver, Canadà). Ha publicat diversos articles sobre literatura, cultura i art espanyol i basc, i ha coeditat els volums de Crítica de la Acumulación (Universidad de los Lagos y Ediciones Escaparate, 2010) i Efectos de imagen. Qué fue y qué es el cine militante? (Universidad Metropolitana de Ciencias de la Educación i LOM Ediciones, 2014).

IZARO ARROITA AZKARATE. Izaro Arroita és llicenciada en Periodisme per la Universitat del País Basc (2007), i ha realitzat el Màster en Literatura Comparada, Teoria de la Literatura i Estudis Culturals a la Universitat Autònoma de Barcelona (2008). Com a periodista, ha treballat de redactora al diari Berria i als informatius d’Euskadi Irratia (la ràdio pública basca). Actualment és doctoranda del programa Literatura i Ciència Literària de la UPV, i gaudeix de l’ajuda per a la formació i el perfeccionament del personal investigador del Govern basc. La seva tesi  versa sobre memòria històrica i identitat nacional en la literatura basca. És membre del consell de redacció de la revista 452ºF des dels seus inicis i treballa a la secció de comunicació.

MARTA FONT ESPRIU. Marta Font Espriu és investigadora postdoctoral al Centre Dona i Literatura. Llicenciada en Filologia Catalana el 2006, va obtenir el Diploma d’Estudis Avançats en el doctorat de Filologia Romànica el 2008. La seva recerca se centra en l’estudi de la poesia contemporània, en l’àmbit de la construcció del subjecte líric postmodern i les subjectivitats poètiques. En particular, s’ha especialitzat en la representació del desig i l’alteritat amorosa, tal com mostra la seva tesi doctoral Poètiques del desig. Alteritat i escriptura a l’obra de Gabriel Ferrater, Maria-Mercè Marçal i Enric Casasses (2013). Una de les seves noves línies d’investigació són els nous formats poètics, la perfomance o el videoart en diàleg amb la paraula escrita. Recentment, ha coordinat el monogràfic “Els subjectes poètics contemporanis” (n.8, 452f) o el dossier “Carme Riera. El subjecte de la seducció” (n.19, Lectora). Entre les seves publicacions cal destacar El estado per/verso. Reflexiones sobre poesía oral: voz, cuerpo y palabra (Icaria, 2011) o Un procés de “feminació” de la nació catalana: la paraula política/poètica de Maria Mercè-Marçal (Editorial UOC, 2011). És compiladora de les noves veus poètiques femenines, tal com demostra la seva activitat de coordinació i moderació de la taula de poetes des del Centre Dona i Literatura. Actualment és co-directora de la Revista de Teoria de la literatura i Literatura Comparada, 452f, així com coordinadora de maquetació; i és membre de la junta directiva de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana (AJELC).

ATENEA ISABEL GONZÁLEZ AGUILAR. Atenea González és llicenciada en Llengua i literatura Hispanoamericana per la Universidad Autónoma de Baja California (2006). Va continuar el seus estudis a la UAB amb el Màster de Literatura Comparada: estudis literaris i culturals (2009). Actualment es doctoranda de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves línies d’investigació són els estudis de cinema, la intertextualitat i els estudis culturals i la literatura comparada. És membre del consell de redacció de 452ºF des d’agost de 2009.

MAX HIDALGO NÁCHER. Actualment és investigador al Grupo de Estudios del Exilio Literario (GEXEL) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professor de la secció de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona (UB). Llicenciat en Periodisme a la UAB i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la UB, cursà el màster Lettres, Arts et Pensée Contemporaine a la Universitat Paris VII (Denis Diderot), on va presentar un treball de recerca sobre Le sujet du langage dans l’œuvre de Samuel Beckett, dirigit per Julia Kristeva. S’ha doctorat l’any 2013 a la UB amb una investigació sobre El problema de la escritura en el campo intelectual francés (1945-1975).

ALBERT JORNET SOMOZA. Albert Jornet Somoza és doctorand en Humanitats a l’Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), on disposa d’una beca de formació FPI del Ministerio de Economía y Competitividad. La seva investigación se centra en els discursos lírics hispànics des del segle XVII al XX, i en especial en el fenomen de l’obscuritat i la inintel·ligibilitat poètiques i la seva fundamentació ética com legitimació estètica i ideológica. Ha presentat el seu treball de Màster sobre El autor en los tiempos de Góngora. Hacia una teoría de los regímenes autoriales i els seus articles i resenyes han estat publicats en revistes com Ínsula, Iberoamericana o Forma, així com en diferents volums col·lectius. Ha participat en diversos congresos, on ha exposat els seus estudis sobre diferents temes, i ha format part del consell editorial de Forma. Revista d’estudis comparatius. Art, literatura i pensament (2007-2011) així com del comitè organizador del I Congrés Internacional de Joves Investigadors en Humanitats.

XAVIER ORTELLS-NICOLAU. Llicenciat en Filologia Anglesa (UB) i Estudis d’Àsia Oriental (UOC). Ha fet cursos d’idioma a la Peking University i a la Beijing Foreign Studies University, ambdues a Pequin, com a becari de la Fundació ICO. Va cursar un màster en Regional Studies-East Asia a Columbia University, Nova York, amb una beca de La Caixa, i actualment és doctorand en Traducció i Estudis Interculturals a la Universitat Autònoma de Barcelona i becari predoctoral FI-DGR al grup de recerca InterAsia. La seva recerca examina imatges de demolició urbana a la cultura visual xinesa contemporània.

BERNAT PADRÓ NIETO. Bernat Padró Nieto és professor associat de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Es va llicenciar en Filologia Hispànica i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (Primer Premi Nacional a la Excel·lència en el Rendiment Acadèmic Universitari) per la Universitat de Barcelona. Va completar la seva formació amb el Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament de la Universitat Pompeu Fabra amb una tesina sobre el concepte de joc a Schiller y a Gadamer. Va ser membre del Consell de Redacció de Forma. Revista d'Estudis Comparatius. Art, Literatura, Pensament (2008-2010) i de la revista Paralelo Sur des de 2006.

KATARZYNA PASZKIEWICZ. Katarzyna Paszkiewicz és doctora en Estudis Fílmics (2014) per la Universitat de Barcelona, màster en Estudis Culturals: Cultura Audiovisual (2009) i llicenciada en Filologia Anglesa (2008) per la Uniwersytet im. Adama Mickiewicza. És investigadora postdoctoral en el Centre Dona i Literatura (Universitat de Barcelona) des de 2014. La seva investigació se centra en els estudis fílmics, els estudis culturals i els estudis de gènere. En particular, s'ha especialitzat en els gèneres cinematogràfics i en el cinema realitzat per dones, tal com demostra la seva tesis doctoral Gender y genre en las cineastas estadounidenses a principios del siglo XXI (2014). Entre les seves línies d'investigació també hi destaquen els estudis dels afectes i les emocions, així com el cinema i la novel·la negra espanyoles. Ha publicat a diferents revistes com Lectora: revista de dones i textualitat o Letras Femeninas; així com en volums col·lectius com Doing Women’s Film History, Rewriting Cinema Then & Now, editat per Christine Gledhill i Julia Knight (Illinois University Press, en premsa) i Encrucijadas globales: Redefinir España en el s. XXI, editat per José Colmeiro (Iberoamericana/Vervuert, en premsa). Igualment, ha assistit a congressos internacionals a Estats Units, Nova Zelanda, Canadà o Regne Unit i ha sigut investigadora visitant a la University of Melbourne i la University of Pennsylvania. Es va incorporar com a membre del Consell de Redacció de la revista 452ºF el febrer de 2013 assumint el càrrec de responsable del lloc web.

DIEGO SANTOS SÁNCHEZ. Va obtenir el doctorat europeu en Teatre Espanyol Contemporani a la Universidad de Alcalá (Madrid) després d'haver estat investigador visitant a les universitats d'Edimburg, Harvard i Paris-Sorbonne. A continuació va treballar com a Research Associate per al projecte «Theatre Censorship in Spain», finançat pel AHRC britànic i amb seu a Durham University (Regne Unit), i com a investigador al GEXEL (Grup d'Estudis de l'Exili Literari) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és Alexander von Humboldt Fellow a la Humboldt-Universtität zu Berlin. Les seves publicacions giren al voltant del Teatre Espanyol del segle XX i se centren en tres àmbits d'especialitat. El primer és el teatre de Fernando Arrabal (El teatre pànic de Fernando Arrabal, London: Tamesis). També ha publicat un llibre sobre l’ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera a través del teatre (Teatro y enseñanza de lenguas, Madrid: Arco/Libros). Més recentment ha enfocat la seva recerca cap a l'estudi de la politització i censura del teatre a l'Espanya franquista, tema sobre el qual ha publicat múltiples articles i en l'actualitat prepara dos llibres. El seu compromís amb la recerca va més enllà i ha creat BETA, Asociación de Jóvenes Doctores en Hispanismo, una xarxa internacional de post-docs en Hispanisme de la qual n’és el president. És membre del comitè editorial de 452ºF des de 2012.

IRAITZ URKULO és llicenciada en Filologia Basca per la UPV/EHU. Després de realitzar un màster en Literatura Comparada i Estudis Bascos, actualment desenvolupa la seva tesi doctoral en l'àmbit de la literatura basca contemporània. És crític literari al diari Berria i la revista Berton. Col·labora en el suplement cultural “Territorios” del diario El Correo, on hi escriu articles sobre literatura i cultura basca. Dirigeix la col·lecció “Txinpartak”, especialitzada en crítica d'art en eusquera, de l'editorial sense ànim de lucre Sans Soleil Ediciones. Avalua articles per al Bulletin of Hispanic Studies de la Universitat de Liverpool. És membre del Consell Assessor de la revista Sans Soleil, publicació de l'àmbit dels Estudis de la Imatge. En relació a la investigació literària, ha publicat articles a revistes especialitzades com Egan, Jakin, Sans Soleil o la Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca (UNED). És traductora i correctora literari professional EN/ES/EU>EU/ES. Coordina l'equip de traductors y correctors d'eusquera a 452ºF. Revista de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada des de juliol de 2012.

MARÍA TERESA VERA ROJAS. Llicenciada en Lletres per la Universidad Católica Andrés Bello (Caracas, Veneçuela), va obtenir un Màster en Literatura Llatinoamericana per la Universidad Simón Bolívar (Caracas, Veneçuela) i té un PhD in Spanish per la University of Houston (Houston, EEUU). A Espanya va realitzar el Màster Oficial en Estudis de Gènere de la Universitat de Barcelona (Barcelona, Espanya) i actualment finalitza un Doctorat en Estudis de Gènere a la mateixa universitat. S’especialitza en US Latina/o Literature i en la literatura del Carib hispà, tot això en el marc dels estudis de gènere i sexualitat, la teoria queer i el feminisme de les dones de color. Entre la seva recerca també destaquen l’estudi de la cultura i literatura veneçolanes contemporànies, així com les representacions culturals de la violència a Amèrica Llatina. Compta amb publicacions en diferents revistes Centro: Journal of the Center for Puerto Rican Studies, Latino/a Research Review, Prosopopeya: Revista de crítica contemporánea; enciclopèdies com The Greenwood Encyclopedia of Latino Literature; i volums col·lectius com Into the Mainstream: Essays on Caribbean and Latin American Literature and Culture, Máxima audiencia: Cultura popular y género, El mito de la mujer caribeña, Repensar la comunidad desde la literatura y el género, entre d’altres. És l’editora del volum Nuevas subjetividades/sexualidades literarias (Egales, 2012). Des de maig de 2010 és membre del Consell de Redacció de 452ºF i actualment és codirectora de la revista.

ELIZABETH WALZ. Elisabeth Walz és actualment doctoranda becària del Department of Romance Languages and Literatures a la University of Chicago, on centra la seva investigació en el mite, la identitat i la política en les cultures i literatures ibèriques contemporànies. Es va llicenciar en Lingüística Espanyola (2003) i Estudis Llatinoamericans, Ibèrics i del Carib (2003) i va obtenir el seu Máster en Literatura Espanyola (2008) per la University of Wisconsin-Madison. Durant aquest període va estudiar a la Universidad Complutense de Madrid (2001-02) i va guanyar la beca Foreign Languages Area Studies per a estudiar català a la Universitat de Barcelona (2006). Posteriorment, va passar quatre anys impartint docència de llengua anglesa a escoles trilingües de Menorca i Biscaia. Tradueix regularment textos de diversos camps a l'anglès i s'esforça per mantenir connexions institucionals més fortes i per fomentar intercanvis acadèmics entre el seu camp i d'altres.

YASMINA YOUSFI LÓPEZ. Actualment és doctoranda i professora del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciada en Periodisme i en Filologia Hispànica per la Universitat de València (2011), ha completat la seua formació amb el Màster Oficial en Literatura Comparada i Estudis Culturals de la Universitat Autònoma de Barcelona amb un estudi sobre la representació literària del sentiment de desarrelament en la narrativa contemporània (2012). Des de 2011, gaudeix d’una beca FPI del Ministeri d’Economia i Competitivitat amb el Grup d’Estudis de l’Exili Literari (GEXEL) i desenvolupa una investigació sobre l’escena i la literatura dramàtica de l’exili republicà de 1939 a Xile, Perú i Paraguai, principalment, països on ha estat investigadora visitant.FaLang translation system by Faboba

index

miar ccuc csic dialnet doaj e-revistas isoc latindex MLAracoresh
lista de emails
click sinuca

chfyavbh88y FilmOneTorrents http://filmonetorrent.blogspot.com/4cd3