altMonogràfic

Memòria i identitat col·lectiva a la literatura comparada

Els últims anys la memòria s’ha convertit en una preocupació central de la cultura i la política de les societats contemporànies a nivell global. Aquest «boom de la memòria», originat per motius sociohistòrics, polítics, culturals, tecnològics i de mercat, s’articula al voltant d’una «indústria de la memòria» generadora de discursos identitaris en que la seva gènesi i consolidació dels productes culturals juguen un paper cabdal.   [+]

A dia 31 de juliol de 2010, s’obre la convocatòria per a la recepció dels articles del quart número de la Revista de Literatura Comparada 452°F. Aquesta convocatòria està oberta i dirigida a tots aquells que ho desitgin i tinguin els estudis mínims de llicenciatura.


Les bases que a continuació s’exposen i que regulen la recepció i publicació dels diferents treballs queden condicionades al Sistema d’arbitratge, el Manual d’estil i l’Avís legal. Tots ells poden consultar-se a l’àrea de Procediments de la pàgina web.

- El termini de lliurament dels articles acaba el 30 de setembre de 2010. Quedaran descartats aquells que siguin rebuts amb posterioritat a aquesta data.

- El nombre d’articles previstos per a aquesta quarta publicació és de 12-16. El 40% provindrà d’investigadors no doctorats i el Consell de redacció només podrà ocupar un 20% del total.

- Els articles s’inscriuran, segons la seva temàtica, a la part de la revista que li correspongui (monogràfic o miscel-lània).

- La part monogràfica queda limitada a la publicació de 6-8 articles i, en aquest quart número, abordarà la relació entre la memòria i la identitat col-lectiva a la literatura comparada. Les línies d’investigació posibles són:

a. –La relació entre la producció cultural, els discursos de la memòria i la construcció d’identitats col-lectives.
b. -Estudis sobre literatura testimonial: Relació entre la memòria individual i la col-lectiva. 
c. -El caràcter fluctuant de la identitat: Transformació de la perspectiva del record segons el context històrico-social.
d. -Relació entre les estratègies narratives i la càrrega ideològica del record.
e. -Anàlisi de la instrumentalizació política de la producció cultural entorn de la memòria.
f. -Estratègies de superació dels discursos sobre la memòria.
g.-Els discursos sobre la memòria com a discursos polítics transfronterers. Anàlisi, a través dels productes culturals, de la influència dels diferents discursos en diferents àmbits geogràfics.


La revista es compromet a l’elaboració d’una bibliografia temàtica dels estudis realitzats sobre la qüestió des de la perspectiva plantejada a l’apartat Monogràfic de la pàgina web.

    - La resta dels textos constituiran la miscel-lània i, regint-se pels límits de la teoria de la literatura i la literatura comparada, l’elecció del tema i el plantejament és lliure.
    - Els articles susceptibles de publicació s’enviaran a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  A “l’assumpte” del correu electrònic enviat caldrà deixar clar l’apartat al que es dirigeix el text (“monogràfic” o “miscel-lània”), el nom de l’autor i el títol breu de l’article.

A Barcelona, el 31 de juliol de 2009 
Equip de la revista 452ºF

 

FaLang translation system by Faboba

index

miar ccuc csic dialnet doaj e-revistas isoc latindex MLAracoresh
lista de emails
click sinuca

chfyavbh88y FilmOneTorrents http://filmonetorrent.blogspot.com/4cd3