alt

Monogràfic

 
Propostes radicals per als estudis bascos

La complexa relació de complicitat i resistència entre el sistema acadèmic i els diversos discursos hegemònics de poder ha estat analitzada des de diferents disciplines humanístiques. La crítica al mandarinat acadèmic per part de l’Escola de Frankfurt, la proposta sobre els Aparells Ideològics de l’Estat de Louis Althusser, Homo Academicus de Pierre Bourdieu o el plantejament derridià sobre una universitat sense condició son només exemples d’un ampli aparell metacrític amb què la literatura comparada ha ocupat una posició crítica en relació al lloc des del qual crea el seu propi discurs. Partint de la necessària delimitació geopolítica que correspon a aquest àmbit d’estudi, la Revista 452ºF ha decidit dedicar el monogràfic del novè número a construir un discurs radical, això és, de resistència i resposta, en vers els actuals Estudis Literaris i Culturals Bascos més reaccionaris. [+]


A dia 31 de juliol de 2012, s’obre la convocatòria per a la recepció dels articles del novè número de la Revista de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada 452ºF. Aquesta convocatòria està oberta i dirigida a tots aquells que desitgin participar-hi i tinguin els estudis mínims de llicenciatura.

Les bases que s'exposen a continuació i que regulen la recepció i publicació dels diferents articles resten inscrites en els paràmetres exposats al Sistema d'arbitratge, al Manual d'estil i l'Avís legal. Es poden consultar a l'àrea de Procediments de la pàgina web.


- El termini de lliurament dels articles serà el 31 de juliol de 2012. Els que es rebin posteriorment a la data fixada seran descartats del procés d’avaluació.  

- El nombre d'articles previstos per a aquesta novena publicació és de 8 a 10. El Consell de redacció només podrà ocupar un 20% del total.

- Els articles s'inscriuran, segons la seva temàtica, en la part de la revista que li correspongui (monogràfic o miscel•lània).

- La part monogràfica queda limitada a la publicació de 4-6 articles i, en aquest novè número, pretén aglutinar un cos de textos que es caracteritzin per la seva capacitat crítica i renovadora radical dins dels Estudis Literaris i Culturals Bascos, sent possibles línies d’investigació no excloents, tant de caràcter pràctic com teòric:

          a. Acadèmia basca y relacions de poder y saber

          b. Qüestionament del discurs científic y la seva capacitat performativa: violència epistèmica y simbòlica

          c. Anàlisi crítica del sistema literari basc y la seva crítica

          d. Propostes teòriques y metodològiques per a lectures estratègiques

          e. Anàlisi del text literari y d’altres textos com a llocs de resistència/reproducció ideològica

- La resta dels textos constituiran la miscel·lània i, segons els límits de la teoria de la literatura i la literatura comparada, l'elecció del tema i el plantejament és lliure
- Els articles susceptibles de publicació s'enviaran a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. A l’assumpte del correu electrònic s'haurà de deixar clar l'apartat al què es dirigeix el text (“monogràfic” o “miscel·lània”), el nom de l'autor i el títol breu de l'article.


Convocatòria de ressenyes

S’obre igualment una convocatòria de ressenyes crítiques que seran publicades en un apartat de la revista dedicat a les novetats editorials.

- Les ressenyes hauran de ser originals i no haver estat publicades amb anterioritat.

- Els llibres ressenyats han de ser de teoria literaria, crítica literaria i/o literatura comparada.

- Els llibres ressenyats hauran de tenir data de publicació de l’any en curs o dels dos anteriors. Es valoraran també ressenyes de primeres traduccions o de reedicions significatives per a l’àrea del coneixement, sempre que la data de la seva publicació segueixi els paràmetres exposats.

- Els format i el sistema de notes, cites i referències bibliogràfiques han de seguir els mateixos criteris que els articles, segons el Manual d’Estil de la revista.

- Les ressenyes hauran de tenir un títol, la referència bibliogràfica del llibre ressenyat i el seu número de pàgines. No han de tenir resum ni paraules clau.

- L’extensió de les ressenyes no podrà excedir les 1500 paraules.

- Les ressenyes susceptibles de publicació s’enviaran a la direcció Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..


Barcelona, a 31 de juliol de 2012

Equip de la revista 452ºF


 

FaLang translation system by Faboba

index

miar ccuc csic dialnet doaj e-revistas isoc latindex MLAracoresh
lista de emails
click sinuca

chfyavbh88y FilmOneTorrents http://filmonetorrent.blogspot.com/4cd3