alt

Monogràfic

 
L’imaginari xinès en altres literatures: inspiració, apropiació, intertext

Junt amb el viatge, el contacte amb altres cultures i territoris s’articula, de manera molt especial, a través de la lectura i la creació literària. Un text configura un espai on es fa possible —a voltes, on s’identifiquen— el conèixer, l’imaginar i, amb Said, també el dominar territoris aliens. En aquest sentit, la trobada amb la Xina ha estat particularment fructífera en la producció d’uns textos híbrids, a mig camí entre la ficció i el documental; uns relats de frontera en què l’etnografia ha anat de bracet de la literatura fantàstica i la política ha dictat els arguments de les novel·les: des de pioners com el Milione de Marco Polo o la Historia de las cosas más notables, ritos y costumbres del gran reyno de la China (1586) de González de Mendoza, saltant a la fascinació de la Nouvelle Vague per la Xina revolucionària o a l’experimentalisme exotitzant de l’argentí grup «Shanghai» o de Miquel de Palol, la Xina (la real, la imaginada, la somniada) ha alimentat ficcions ben creatives. [+]A dia 31 de juliol de 2014, s'obre la convocatòria per a la recepció d’articles del tretzè número de la Revista de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada 452ºF, que es publicarà el 31 de juliol de 2015. Aquesta convocatòria està oberta i dirigida a tots aquells que ho desitgin i tinguin els estudis mínims de llicenciatura.


Les bases que s'exposen a continuació i que regulen la recepció i publicació dels diferents articles resten inscrites en els paràmetres exposats al Sistema d'arbitratge, al Manual d'estil i l'Avís legal. Es poden consultar a l'àrea de Procediments de la pàgina web.

- El termini de lliurament dels articles serà el 31 de gener de 2015. Els que es rebin posteriorment a la data fixada seran descartats del procés d’avaluació.
- Només seran avaluats els articles que segueixin els criteris exposats en el manual d’estil.
- El nombre d'articles previstos per a aquesta tretzena publicació és de 8 a 12. Els articles s'inscriuran, segons la seva temàtica, en la part de la revista que li correspongui (monogràfic o miscel·lània).
-La part monogràfica queda limitada a la publicació de 4 a 8 articles i, en aquest tretzè número, pretén reunir un cos de treballs sobre el tema «L’imaginari xinès en altres literatures: inspiració, apropiació, intertext». El següent llistat és un repertori no exhaustiu de possibles temes:

a) Apropiacions de la Xina per a usos literaris i/o ideològics.
b) L’exotisme xinès com a motor literari.
c) Geografies i etnografies imaginàries de la Xina.
d) La Xina en l’experimentalisme literari i el rupturisme teòric.
e) Traducció i des-traducció de textos i conceptes xinesos.
f) Llengua xinesa i avantguardes poètiques.
g) La Xina i la imaginació del gènere: feminització i subalternalitat.
h) La Xina i les fantasies imperials.
i) La Xina i la diàspora xinesa a les literatures no asiàtiques.

- La resta dels textos constituiran la miscel·lània i, segons els límits de la teoria de la literatura i la literatura comparada, l'elecció del tema i el plantejament són lliures.
- Els articles susceptibles de publicació s'enviaran a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. A l’assumpte del correu electrònic s'haurà de deixar clar l'apartat al què es dirigeix el text («monogràfic» o «miscel·lània»), el nom de l'autor i el títol breu de l'article.


Convocatòria de ressenyes


S’obre igualment una convocatòria de ressenyes crítiques que seran publicades en un apartat de la revista dedicat a les novetats editorials.
- Les ressenyes hauran de ser originals i no haver estat publicades amb anterioritat.
- Els llibres ressenyats han de ser de teoria literària, crítica literària i/o literatura comparada.
- Els llibres ressenyats hauran de tenir data de publicació de l’any en curs o dels dos anteriors. Es valoraran també ressenyes de primeres traduccions o de reedicions significatives per a l’àrea de coneixement, sempre que la data de la seva publicació segueixi els paràmetres exposats.
- Els format i el sistema de notes, cites i referències bibliogràfiques han de seguir els mateixos criteris que els articles, segons el Manual d’estil de la revista.
- Les ressenyes hauran de tenir un títol, la referència bibliogràfica del llibre ressenyat i el seu número de pàgines. No han de tenir resum ni paraules clau.
- L’extensió de les ressenyes no podrà excedir les 1500 paraules.
- Les ressenyes susceptibles de publicació s’enviaran a la direcció Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..


Barcelona, 31 de juliol de 2014
Consell de Redacció de 452ºFFaLang translation system by Faboba

index

miar ccuc csic dialnet doaj e-revistas isoc latindex MLAracoresh
lista de emails
click sinuca

chfyavbh88y FilmOneTorrents http://filmonetorrent.blogspot.com/4cd3