alt

Monogràfic

 
Pensar l’afecte des de la cultura i l’art

La noció de l’afecte —que guarda una estreta relació amb conceptes tan diversos com les passions, els estats de l’ànim, les sensacions, els sentiments i les emocions— ha estat un tema recurrent en la història de la filosofia. Recentment assistim a una creixent proliferació de treballs acadèmics sobre el paper de l’afecte en els estudis sobre la cultura —especialment en la línia de Spinoza, represa  per Gilles Deleuze en la seva conceptualització de l’afecte com a capacitat corporal d’afectar i de ser afectat—, que evidencien allò que Patricia Clough identifica com a «gir afectiu» en el camp de les humanitats i les ciències socials. Els estudis de Brian Massumi, Teresa Brennan, Jasbir Puar, Sara Ahmed, Michael Hardt i Lauren Berlant han contribuït a entendre com l’afectivitat impregna el teixit social, participant en la normalització i la naturalització de les relacions de poder, al mateix temps que implica un fort potencial per desarticular-los. [+]A dia 31 de gener de 2015, s'obre la convocatòria per a la recepció d’articles del catorzè número de 452ºF. Revista de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, que es publicarà el 31 de gener de 2016. Aquesta convocatòria està oberta i dirigida a tots aquells que ho desitgin i tinguin els estudis mínims de llicenciatura.


Les bases que s'exposen a continuació i que regulen la recepció i publicació dels diferents articles resten inscrites en els paràmetres exposats al Sistema d'arbitratge, al Manual d'estil i l'Avís legal. Es poden consultar a l'àrea de Procediments de la pàgina web.

- El termini de lliurament dels articles serà el 31 de juliol de 2015. Els que es rebin posteriorment a la data fixada seran descartats del procés d’avaluació.
- Només seran avaluats els articles que segueixin els criteris exposats en el manual d’estil.
- El nombre d'articles previstos per a aquesta catorzena publicació és de 8 a 12. Els articles s'inscriuran, segons la seva temàtica, en la part de la revista que li correspongui (monogràfic o miscel·lània).
-La part monogràfica queda limitada a la publicació de 4 a 8 articles i, en aquest catorzè número, pretén reunir un cos de treballs sobre el tema «Pensar l’afecte des de la cultura i l’art». El següent llistat és un repertori no exhaustiu de possibles temes:

a)    L’afecte en front l’emoció, el sentiment, la sensació. Acostaments teòrics, epistemològics i metodològics.
b)    La història de l’afecte, la història afectada.
c)    L’afecte i les pràctiques de lectura.
d)    L’afecte i l’estètica. La hapticitat, la sensació, la recepció corporitzada.
e)    L’afecte en el temps i en l’espai. Les geografies i les temporalitats alternatives.
f)    L’afecte i els estudis de la materialitat. La thing theory, el materialisme en la teoria feminista, el materialisme queer.
g)    Els afectes posthumans, impersonals, animals.
h)    La política de l’afecte. Les normativitats i les dissidències afectives.
i)    Les utopies afectives i els afectes regressius (feeling backward): l’amor, la felicitat, la depressió, la vergonya, el fracàs, la melancolia.
 

- La resta dels textos constituiran la miscel·lània i, segons els límits de la teoria de la literatura i la literatura comparada, l'elecció del tema i el plantejament són lliures.
- L'enviament d'originals es realitzarà a través d'OPEN JOURNAL SYSTEM (OJS). Per tal de poder realitzar enviaments a través d'aquesta plataforma serà necessari registrar-se com a AUTOR tot seguint aquest enllaç. En cas de dubte, contacti amb nosaltre a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
Convocatòria de ressenyes


S’obre igualment una convocatòria de ressenyes crítiques que seran publicades en un apartat de la revista dedicat a les novetats editorials.
- Les ressenyes hauran de ser originals i no haver estat publicades amb anterioritat.
- Els llibres ressenyats han de ser de teoria literària, crítica literària i/o literatura comparada.
- Els llibres ressenyats hauran de tenir data de publicació de l’any en curs o dels dos anteriors. Es valoraran també ressenyes de primeres traduccions o de reedicions significatives per a l’àrea de coneixement, sempre que la data de la seva publicació segueixi els paràmetres exposats.
- Els format i el sistema de notes, cites i referències bibliogràfiques han de seguir els mateixos criteris que els articles, segons el Manual d’estil de la revista.
- Les ressenyes hauran de tenir un títol, la referència bibliogràfica del llibre ressenyat i el seu número de pàgines. No han de tenir resum ni paraules clau.
- L’extensió de les ressenyes no podrà excedir les 1500 paraules.
- Les ressenyes susceptibles de publicació s’enviaran a la direcció Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..


Barcelona, 31 de gener de 2015
Consell de Redacció de 452ºFFaLang translation system by Faboba

index

miar ccuc csic dialnet doaj e-revistas isoc latindex MLAracoresh
lista de emails
click sinuca

chfyavbh88y FilmOneTorrents http://filmonetorrent.blogspot.com/4cd3